Miksi hankkia kotisiivooja?

Kotisiivous helpottaa arkeasi

Kotisiivous on arjen luksusta parhaimmillaan. Kuvittele, että olet tehnyt pitkän työpäivän, käynyt kaupassa (tai mahdollisesti hoitanut muita asioita) ja saavut vihdoin kotiin. Luulet voivasi viimeinkin hengähtää, mutta kotisi on karmeassa kunnossa ja muistat, että illaksi on tulossa vieraita. Koitat samaan aikaan paniikissa laittaa ruokaa ja juosta imuri perässä pitkin kämppää. Lopputulos: poltat kanafileet pannuun kiinni, keität riisin levylle ja ajat imurilla varpaillesi.

Kotisiivouksen hyödyt

Moni ei varmastikaan tule ajatelleeksi, että siivouspalvelun tuoma hyöty kodin kunnossapidossa ei rajoitu ainoastaan siivouspäivään vaan paljon pidemmälle. Milloin viimeksi olet itse imuroinut sohvan takaa tai sängyn alta siten, että olet katsonut, miltä sängyn alunen näyttää? Entä milloin viimeksi imuroit ruokailuryhmän tuolien ”jalkapohjat”? Ammattimainen kotisiivous keventää sinun työtaakkaasi, sillä osaava siivousalan ammattilainen osaa tehdä täsmäiskuja sinne, mistä lika levittyy muualle asuntoon.

Enemmän vapaa-aikaa

Tarkempi pohdinta tuo esiin siivouspalvelun syvimmän olemuksen. Käytännössä katsoen siivouspalvelun hankinta on sijoitus omaan vapaa-aikaasi: Joku muu käyttää aikaansa kotisi siistimiseen, jotta sinä voit tehdä vapaa-ajallasi asioita, joista tykkäät. On huomattavasti mukavampaa lähteä töiden jälkeen yksille ystävien kanssa kuin jäädä kotiin raaputtamaan tiskipöytään kuivuneita kurkkusiivuja. Sitä paitsi, ostamalla kotisiivouspalveluita luot Suomeen uusia työpaikkoja.

Riitojen väheneminen parisuhteessa

Kotityöt aiheuttavat kärhämää. Entä jos kotitöiden määrä vähenisi huomattavasti? Siivoaminen vie paljon aikaa ja uskoakseni liki jokainen pari on joskus saanut sanaharkan aikaan siitä, kumman vuoro on imuroida. Riita poikki, minä tulen imuroimaan. Lähtekää yhdessä vaikka piknikille.

.

.

.

Vasta-argumentit

Kotisiivousta pidetään vielä tänäkin päivänä jossain määrin ylellisyytenä, johon vain rikkailla on varaa. Tämä ei suinkaan pidä paikkaansa. Havainnollistan tätä varsin konkreettisella esimerkillä alapuolella. Kerron myös toisesta vasta-argumentista, johon toisinaan törmään työni ohessa.

Kotisiivous numeroina: hinta

Kotisiivous mielletään kalliiksi. Oletetaan, että asut tavallisessa omakotitalossa. Haluat, että kotisiivooja käy luonasi kahden viikon välein, siis kaksi kertaa kuukaudessa. Siivouksen voidaan olettaa kestävän noin kolme tuntia, ellei sinulla ole lemmikkeinä kuutta koiraa, kolmea kissaa ja muurahaiskarhua. Meidän viikkosiivoushinnaston perusteella kotisiivouksen hinta on 125,70€ per käynti. Kuukaudessa maksettavaa tulee näin ollen 251,40€. Tästä kun vähennetään kotitalousvähennys (40% v. 2020), kotisiivouksen hinta on lopullisesti 150,84€. Aina löytyy joku, joka vertaa, että tuolla rahalla saa ainakin 200 purkkia maitoa. Siinähän sitten hörppii maitoa ja imuroi leivänmuruja kotonaan kun muut ovat jokirannassa nauttimassa aurinkoisesta iltapäivästä.

Kotisiivous ja lapset

Olen joskus kuullut perheenäidin suusta, kuinka hän haluaisi ostaa kotisiivouspalveluita, muttei ”voinut”, koska lapsien piti oppia pitämään kodista huolta. Tavallisesti ongelma on ratkaistu siten, että siivoojan kanssa sovitaan erikseen, ettei esimerkiksi lasten huoneita siivota lainkaan. Näin ollen siivouksen saa hieman tavallista edullisemmin kun lapset vastaavat itse huoneidensa tai jopa tietyn alueen (esim. yläkerran) siivouksesta. Samalla lapset oppivat ottamaan vastuuta ja pitämään paikat puhtaana.

Jäikö mielestäsi jokin olennainen seikka puuttumaan? Ota keskusteluun kantaa Facebookissa! Tykkää sivuistamme niin saat ilmoituksen uusista kirjoituksista: https://www.facebook.com/KotisiivousKimallus/

Jos jokin jäi askarruttamaan, ota ihmeessä yhteyttä niin pähkäillään yhdessä! https://www.kotisiivouskimallus.fi/yhteystiedot

Ps. ikkunanpesukampanja on edelleen voimassa! https://www.kotisiivouskimallus.fi/palvelut

-Kim