He auttoivat meitä. Nyt on meidän vuoromme.

Eläköityneen sukupolven edustajat voivat hyvällä omallatunnolla sanoa rakentaneensa perustan hyvinvointivaltiolle. He työskentelivät ja opiskelivat aikanaan ilman yhteiskunnan tukiverkkoa uskoen omaan tekemiseensä. He rakensivat talonsa metritavarasta hartiapankilla. Nyt on meidän vuoromme auttaa heitä pienillä teoilla, joilla on suuri vaikutus heidän arkeensa.

Älä pakota lähimmäistäsi vanhainkotiin

Hoivapaikkojen puute sekä hoivapaikkoihin liittyvät ongelmat ovat olleet viime aikoina surullisen paljon otsikoissa. Jyväskylän yliopiston Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikön johtaja, professori Teppo Krögerin mukaan Suomessa vanhustenhoito on ollut pitkään alirahoitettua. Kunnat ulkoistavat vanhustenhoidon yhä useammin yksityisille yrityksille, joiden taustalta on paljastunut vuosien aikana lukuisia räikeitä laiminlyöntejä. En missään nimessä väitä, etteikö hoivakoti olisi huonokuntoisimmille välttämätön valinta, mutta tukemalla kotona asumista kotihoitajan ja -siivoojan avulla voidaan ylläpitää vanhempien elämänlaatua ja tarjota heille elämisen arvoiset eläkepäivät.

Mitä voin tehdä auttaakseni?

Tilaa hänelle oma kotisiivooja. Ihan oikeasti. Ota asia puheeksi lähimmäisesi kanssa ja keskustelkaa asian ajankohtaisuudesta. Vanhemman sukupolven edustajilla on toisinaan vaikeuksia ottaa tarjottua apua vastaan koska heidän on ollut aina pakko pärjätä ja tehdä kaikki omin käsin. Ajatus siivouspalvelusta saattaa aluksi herättää epäluuloja, mutta on syytä vakuuttaa lähimmäiselle palvelun tulevan tarpeeseen.

Miksi valita Kotisiivous Kimallus?

Pitäisitkö ajatuksesta, että parin viikon välein joku uusi, sinulle täysin tuntematon ihminen tulisi kotiisi vähintään pariksi tunniksi? Emme mekään. Siksi tarjoamme asiakkaillemme oman kotisiivoojan, joka tuntee paitsi asiakkaan, myös hänen kotinsa. Seniorille on myös mukavampi, kun juttutuokiota voidaan jatkaa siitä, mihin viimeksi jäätiin. Tällä tavoin torjutaan myös vanhusten yleisesti kokemaa yksinäisyyttä. Lisäksi olemme tehneet hinnoittelusta selkeää ja yksinkertaista: tuntiveloituksemme (43,90€/h) sisältää kaikki siivouksesta aiheutuvat kustannukset sekä alv:n. Lisäksi työstä saa kotitalousvähennyksen, joten saat vähentää 60% työn osuudesta. Minimiveloituksemme (2h) riittää useimmille yksin asujille ja siivous on mahdollista tilata yhden, kahden tai neljän viikon välein säännöllisesti jatkuvalla sopimuksella. Sopimusta on helppo kokeilla vaikka vain hetken, sillä sopimuksen irtisanomisaika on kaksi viikkoa (siten, että sopimuksen irtisanomisen jälkeen toteutetaan vielä yksi siivous). Klikkaamalla alapuolella olevaa laatikkoa voit lukea lisää säännöllisen siivouksen sisällöstä.

 

Oli kyseessä sitten vanhempasi, isovanhempasi tai perhetuttava, ota häneen yhteyttä ja kysy, kuinka hän voi. Ota yhteyttä klikkaamalla sinistä laatikkoa tai soittakaa vaikka yhdessä meille. Katsotaan yhdessä paras mahdollinen ratkaisu tilanteeseenne. Eläköön vanhempi sukupolvi!